luni, 9 septembrie 2013

PRIMA ZI DE TOAMNA.&PRIMA ZI DE GRADINITA

Dragii mei, totul este atit de minunat daca ne indreptam privirea ,macar pentru citeva clipe in fiecare zi, cu inima deschisa si mintea eliberata de ginduri,spre frumusetile din jurul nostru, vom observa ca in fiecare colt de natura aflam frumusete!
Ne invita sa o cautam...Trebuie sa recunoastem ca toate aceste frumuseti, ne fac viata mai frumoasa.Este un adevarat spectacol de culori, de frumusete , de vreme prietenoasa, de bucurie sufleteasca.
Verde...rosu...galben...spectacolul toamnei a inceput!
Bucurati-va de aceste culori minunate de toamna!
Galben...verde...ruginiu...
SA AVETI UN INCEPUT DE SAPTAMINA REUSIT!
...odata cu inceperea toamnei a inceput si scoala,gradinita mult asteptata de copii.

Prima zi de gradinita

Prima zi de gradinita:
-Mami, uita-te la mine:
Totul e in regula?
Hainutele imi stau bine?

-Dragul meu,iubire scumpa
Totul este minunat!
E normal ca-n prima zi
Sa te simti emotionat!


















Dimineata, zi cu soare
Cine mi-a suris, o floare?
Un baiat la portita-n
Prima zi de gradinita.
Iata-l ,vine, se opreste,
Sortuletu-si netezeste.
El demult sa pregatit
Gradinita, bun gasit ˘!

Este greu de prezis cum un copil va reactiona la separarea de mediul familial in prima zi de gradinita.Unii copii se agata de mama lor, in teroare, in timp ce altii vor trece fericiti pragul gradinitei,chiar fara sa intoarca privirea spre mama lui.
Norocul meu a fost mare, am pasit cu incredere pe poarta gradinitei fara sa schitam un cuvint de intoarcere.
Pot spune ca am un baietel mare!!!!

Emotionant.... 
Parca nu-mi vine sa cred ca este vorba de copilul meu...  George la gradinita, gind ce mi se parea a fi departe de realizare, un vis pe care nu-l constientizam inca . Primul pas spre viata. Primul pas spre independenta. Primul pas dinspre noi spre necunoscut. Pina acum toti pasii lui duceau la noi, acuma la 3 anisori au inceput cei in sens opus.
I-am vorbit toata saptamina despre gradinita.I-am explicat ca gradinita este un fel de serviciu al copiilor, unde ei merg in fiecare zi sa se joace si sa invete lucruri noi.I-am vorbit despre cum se va juca el cu mai multi copii, cum va colora, va desena, va invata poezii si cintecele, vor dansa, cum vor minca la masutele piticilor, cum doamna educatoare este Alba ca zapada si ei piticii ascultatori,...
cum mami va veni sa-l ia acasa la terminarea programului.
I-am spus cit de dor imi va fi de el si ce mult ii voi simti lipsa...Nici nu-l dadusem si deja imi faceam griji cit de singura ma voi simti acasa fara el.
Am fost inainte sa vizitam gradinita si parea foarte incintat...dar asta nu ne-a scutit de emotiile primei zile.
...o imbratisare scurta si un pupic fugitiv, dupa care a zbughit-o la copii.
...eu piticania lui mami, 


3 comentarii:

  1. Foarte bun!!!Dar gyurko ce figurina are...pupici pt voi!!! :) Va iubesc!!! :) :*

    RăspundețiȘtergere
  2. un inceput atat de frumos...mami si tu...si baietelul tau sunteti minunati...ma bucur ca am patruns astazi in lumea voastra! va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc din inima...si noi suntem bucurosi si incintati de acea lume frumoasa,calduroasa in care noi ne simtitm ca la noi acasa...sunt povesti minunate care ne ajuta sa invatam , sa ne jucam impreuna cu copii vostrii.Ne bucuram de noii prieteni, chiar daca ei sunt doar virtuali.Va pupam iar cel mic transmite prietenilor lui sa vina cu mai multe povesti frumoase...

      Ștergere